A A A K K K
людям з порушенням зору
Гуманітарний відділ Рожищенської міської ради

День Героїв

Дата: 24.05.2023 17:50
Кількість переглядів: 18

     23 травня в Україні відзначається День Героїв. Ідея цього свята виникла у міжвоєнні роки в середовищі українських націоналістів з метою вшанування пам’яті борців, які відстоювали незалежність та вільний вибір України. Дата 23 травня була вибрана з огляду на те, що 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного рух Євген Коновалець та Симон Петлюра. Також у травні за суперечливих обставин загину ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський. Свято було запроваджено постановою ІІ Великого Збору ОУН, що відбувся в квітні 1941 року в Кракові.

      День Героїв – це не лише можливість вшанувати пам’ять загиблих за волю України в минулому, але не забувати про Героїв нашого воєнного сьогодення, подякувати їм за можливість жити, навчатись, працювати та творити.

       У ці дні, в закладах загальної середньої освіти Рожищенської міської ради проходять різноманітні патріотичні заходи для дітей та учнівської молоді з нагоди Дня Героїв. Це виховні години, загальношкільні лінійки з вшанування Героїв - земляків, тематичні виставки у шкільних бібліотеках, спортивні змагання, покладання учнями квітів до могил воїнів, пам’ятних знаків, та до меморіальних дощок загиблим землякам.


« повернутися

Вхід для адміністратора